Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза в неделя, че организацията не знае

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза в неделя, че организацията не знае
Коментари Харесай

Столтенберг призна: Не знаем намеренията на Русия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза в неделя, че организацията не знае какви са същинските планове на съветското управление към Украйна.

„ Имаме неустановеност по отношение на желанията на Русия в Украйна “, сподели той в изявление за английската радио- и телевизионна корпорация BBC, отговаряйки на въпрос дали „ опасността от съветска инвазия “ е неизбежна.

В същото време Столтенберг акцентира, че алиансът не възнамерява да изпраща войски в Украйна в случай на боен спор сред Киев и Москва. Вместо това НАТО ще се концентрира върху доставката на оръжия за Украйна и създаването на санкционни ограничения против Русия, добави генералният секретар.

Столтенберг също по този начин изрази мнението, че  " съществува риск " от провокация от страна на Русия в Украйна, което може да се употребява като " опрощение за дейности " на Москва против управляващите в Киев. Според него Русия и Западът би трябвало да употребяват " дипломатически способи " за понижаване на степента на напрежение в района. В тази връзка генералният секретар на НАТО оцени позитивно изказването на английския министър председател Борис Джонсън за желанието му да организира телефонни диалози с съветския президент Владимир Путин идната седмица. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР